Publicaties

FSV Corporate Finance publiceert regelmatig in tijdschriften over uiteenlopende onderwerpen die van belang zijn of kunnen zijn voor ondernemers.

Wat kan er nou fout gaan bij een dividenduitkering?

Een dividenduitkering is aan strenge regels onderhevig. Zo mag de AV een besluit tot uitkering van dividend slechts nemen voor zover het eigen vermogen van de B.V. groter is dan de wettelijke of statutaire reserves. Deze toets wordt de (beperkte) balanstest genoemd.

Controleert u weleens uw inschrijving in het handelsregister? De gevolgen kunnen namelijk niet mals zijn.

Met enige regelmaat constateer ik dat gegevens in het handelsregister van een onderneming niet (langer) juist zijn. Betrokkenen hebben zich dan meestal niet gerealiseerd dat een wijziging ook in het handelsregister had moet worden ingeschreven. Meestal eet het geen brood om het handelsregister alsnog aan te passen, maar het kan ook heel vervelend uitpakken.

Wordt het moeilijker om door te starten vanuit een faillissement?

Een faillissement betekent vaak het einde van een onderneming. De onderneming wordt geliquideerd met kapitaalvernietiging en verlies van arbeidsplaatsen tot gevolg. Wordt er daarentegen gekozen voor een doorstart na faillissementsdatum, dan kost dat de nodige tijd waardoor de goodwill kan afnemen, leverancier kopschuw worden, afnemers het vertrouwen opzeggen en vertrekken, alsmede belangrijke (key)werknemers opstappen.

Werkloosheid of failliet? Wat betekent dat voor uw alimentatieplicht?

Minder geld Werkloos worden als werknemer of als ondernemer failliet gaan betekent meestal minder om uit te geven. Zo was Sjors hoofd van de tekenafdeling bij een architectenbureau met een bruto maandsalaris van € 63.000,= per jaar. Doordat er te weinig bouwopdrachten kwamen, werd Sjors ontslagen en kreeg hij Werkloosheidsuitkeringen (WW). De hoogte van de […]

De scheiding en waardering van gemeenschappelijke goederen en schulden.

Wat is de peildatum? Wanneer er in gemeenschap van goederen gehuwd is of een andere gemeenschap hebt zal die gemeenschap verdeeld moeten worden. Wie krijgt wat? En wat is het waard? Daarvoor moet een datum worden geprikt. Dat wordt de peildatum genoemd. Deze peildatum is nodig want de goederen en schulden wijzigen bij wijze van […]

U gaat niet failliet aan een echtscheiding toch ?

Een echtscheiding is vaak een verwarrende tijd. De emoties zitten in een achtbaan, maar tegelijkertijd moet er van alles geregeld worden, zoals bijvoorbeeld de alimentatie, aldus Kees de Kramer, jurist bij FSV Accountants + Adviseurs.

Artikel in Rivierenland Business nr 3 juli 2013

Strategie is essentieel “Ondanks de recessie is groei nog steeds een thema op de strategische agenda van ondernemingen. Fusies en overnames blijven kansrijk,

Column Rivierenland Business nr. 3 juli 2013

Een goede ondernemer durft zich regelmatig de vraag te stellen waar hij staat met zijn onderneming. Niet alleen die vraag is van belang maar ook zeker de vraag: ‘Waar gaan we heen met de onderneming?

Artikel Brookz Magazine mei/juni 2014

Bedrijfsprofiel - FSV Corporate Finance (Geurt Hogenbirk)

Contact

Laat een bericht achter dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Niet Leesbaar ? Opnieuw captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Call Now Button