Transactie Services | FSV Corporate Finance

Alle expertise voor een succesvolle deal

Aankoop
Indien u een strategie heeft waarin het overnemen van (een deel van) een onderneming past, dan begrijpt u dat dit een tijdrovend en gecompliceerd traject is. U wenst een succesvolle transactie en een weloverwogen investeringsbeslissing te nemen. U wilt zelf bezig zijn met uw dagelijkse bedrijfsvoering en ontspannen werken.

Wij spannen ons in en verzorgen het gehele aankooptraject voor u. Zoals het opstellen van het acquisitieprofiel, het zoeken naar de ondernemingen die in dit profiel passen, de waardebepaling van de te kopen onderneming, het onderhandelen, het opstellen van de intentieverklaring, het (desgewenst) verzorgen van de financiering, het uitgebreide due diligence onderzoek en het opstellen van de koopovereenkomst.

Verkoop
Het verkopen van uw (dochter)onderneming of een bedrijfsonderdeel is een emotionele en spannende zaak. Veel onbekende dingen komen op u af. FSV Corporate Finance heeft alle ervaring en de specialisten in huis om de verkoop van uw onderneming deskundig ter hand te nemen, zodat u ontspannen met uw dagelijks werk bezig kunt zijn. Wij behouden de controle over het hele verkoopproces.

Wij begeleiden u bij het verkoopklaar maken van de onderneming en eventueel zetten wij met u de stappen uit op welke manier u verdere waarde aan uw onderneming kunt toevoegen. Een zorgvuldige voorbereiding is immers het halve werk. Wij stellen het verkoopmemorandum op, waarin de belangrijkste gegevens van uw onderneming worden opgenomen. Daarna bepalen wij de waarde van uw onderneming en indien u nog geen potentiele koper heeft stellen we een lijst samen van potentiele kopers. Het verdere traject van de verkoop zijn wij leadend en wij zullen continue ruggenspraak met u houden over de gang van zaken.

Een aan- of verkoop proces van een onderneming heeft inpact op zowel zakelijke als emotionele aspecten. Het is een complex en ingrijpend proces met een groot aantal keuze- en beslismomenten. Juist daarom is een zorgvuldige begeleiding vereist.

In een aan- of verkoopproces zijn de volgende stappen te herkennen:

  • Analyse onderneming;
  • In beeld brengen potentiële kandidaten;
  • Informatiememorandum;
  • Waardebepaling;
  • Onderhandelingen;
  • Intentieverklaring : Letter of Intent;
  • Due diligence onderzoek (namens koper of verkoper)
  • Concept koopovereenkomst;
  • Closing.

Bij een koop van een onderneming wordt al tijdig in het proces geschakeld met een financier om in beeld te brengen wat u kunt financieren en of u kunt financieren. Wellicht dat verkoper mee moet of wil financieren. Deze informatie is noodzakelijk in de onderhandelingsfase.

Contact

Laat een bericht achter dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Niet Leesbaar ? Opnieuw captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Call Now Button